Utnyttja Rut-avdraget och få hemmet städat
Önskar du att du fick komma hem till ett rent och städat hem? Vi är väl många som väntar på robotarna som välkomnar oss när vi kommer hem och frågar oss om hur arbetsdagen har varit. Men till dess får vi skaffa någon hemmaman, eller hemmafru som gör det åt oss. Eller har du inte det? Är man singel, med eller utan barn, får man så lov att klara av allt själv. Då får vi handla själva, laga maten och städa själva. Orkar du inte det? Då kan man anlita hemstädning och få komma hem till ett städat och rent hem – om du bor i Gävle alltså.
 
Hemstädningsföretag i Gävle erbjuder rena hem
 
Bor du i den trevliga staden Gävle kan du få ett trevligt gäng som kommer hem till dig och städar så som du önskar. Du betalar antingen per kvadratmeter, eller per timme. Det är egentligen samma sak, då ett större hem tar längre tid att städa än ett litet. När du ska välja städbolag i Gävle är det viktigt att du jämför olika sådana mot varandra. Börja med att googla "hemstädning Gävle". Efter det borde du få en lång lista på företag som erbjuder diverse hemstädning i Gävle. Då är det bara att ta kontakt med ett av dem.
 
Fråga om de provstädar och testa dem på det sättet
 
Be om offert och referenser och fråga om de kommer och provstädar innan du bestämmer dig. Fråga alla, och be alla som erbjuder det att komma och provstäda hemma hos dig. Då kan du jämföra dem som tar lite betalt, om de också städar effektivt, och de som tar mer betalt om det är värt deras högre priser. När du väl har fått alla att provstäda hemma hos dig, kan du sedan bestämma dig för vilken av dem som du vill anlita. Du kanske vill ha deras olika tjänster på olika sätt och vid vissa tillfällen. Det ena kanske är bra på storstädning, medan det andra har billigare priser på veckostädningen, då det kanske inte är så vitktigt att allt blir städat.
 
Finns de som städar så det inte märks
 
Sedan finns det de som det inte märks att de har varit och städat hemma hos dig. Dem kan du hoppa över. Varför betala för något som inte märks? Märker du ingen skillnad på före och efter bör du inte anlita dem, även om de är billiga.
Praktiskt abonnera på hemstädning
 
Visste du att man kan abonnera på hemstädning? Det är väldigt praktiskt då man slipper gräla med sin partner som vem som ska städa, när eller hur. En del par har detta som sin ständiga konflikt; vem som ska städa, när och hur. Tänk så onödigt det är, när man egentligen inte behöver gräla om sådana saker. I stället kan man på samma sätt som man prenumererar på en tidning, abonnera på en städning. Det innebär att man tar kontakt med en städfirma, som först kommer hem till en och provstädar. När de har gjort det, vet de hur lång tid det tar att städa hemma hos en. Sedan kan de ge ett pris, och när man har kommit överens om det, kan man sedan abonnera på den städningen.
 
Denna tjänst öppnar upp för äldre att bo kvar hemma
Det som är bra, bland annat med denna tjänst är de som är äldre kan stanna hemma längre, de behöver inte flytta in på äldreboendet. Många som är äldre och som är skröpliga får inte ens hemtjänst. Då får de ingen hjälp alls, om det inte råkar ha hjälpsamma släktingar som kommer hem till dem och hjälper dem med allt sådant som de behöver. Men genom att kunna alita hemstädning, klarar sig de äldre hemma.
 
Rut-avdraget gör det möjligt för vem som helst ha hemstädning
Med Rut-avdraget, och om man dessutom är två, blir städningen ingen dyr sak alls. Det är därför som regeringen införde Rut-bidrag så att även de äldre skulle kunna få hemstädning, om man bor till exempel i Stockholm. Här har de äldre fler än 1.300 städfirmor att välja mellan. Dessvärre är det inte alla städbolag som har möjligheten att erbjuda abonnemang på städning åt de äldre. Därför måste man kontrollera att städbolaget faktiskt erbjuder det innan man bestämmer sig.
 
Kontrollera dessa viktiga kriterier
När man bestämmer sig för ett städbolag  som ska utföra din hemstädning i Stockholm är det viktigt att kontrollera att de till exempel har egen ansvarsförsäkring innan de börjar städa hemma hos dig. Med en ansvarsförsäkring tar de ansvar för om de gör sönder saker i misstag hemma hos dig. Du bör även kontrollera att städbolaget är juste mot sina anställda och har kollektivavtal och betalar dem riktiga löner, sjukersättning och pensioner. Sedan är det även mycket viktigt att de har garanti på sin städning genom att garantera att man som kund blir nöjd med deras städning. Om inte kommer de tillbaka och städar tills att man är nöjd.
Svårt att städa trappor?
 
Enligt en forskare sm heter Fanny Ambjörnsson är städning ofta en orsak till konflikter mellan par i Sverige. Hon är både antropolog och genusforskare vid Stockholms universitet och har forskat om hur vi städar och hur vi förhåller oss till städning. Hon har intervjuat och frågat mer än 100 människor om när och hur vi städar, och vad vi tänker när det kommer till städning. Att städa är ett evighetsarbete, som aldrig tar slut. Och när vi en gång är färdiga med städningen, är det snart dags att göra om hela arbetet.
 
Kvinnor städar allt mindre
Inte helt överraskande fann hon att det är stor skillnad mellan män och kvinnor när det kommer till städning. Över tid har även städningen förändrats mellan könen. Kvinnor städar mindre än förut, och det att kvinnorna allt mindre städar, kan ofta leda till konflikter mellan könen. Så vad vore lösningen om kvinnor städar mindre? Borde männen städa mer? Om männen är ovilliga att städa, kvarstår ju konflikten mellan könen, och ingenting har ju förändrats. Om inte männen vill städa mer – hur kan man i så fall lösa konflikten om städningen?
 
Anlita fler städföretag!
Här måste vi rekommendera famlijer som har konflikter som städningen, att i allt högre grad anlita professionella stäbolag som kommer och gör den viktiga hemstädningen så att inte städningen blir en onödig belastning mellan könen. Det behöver inte leda till konflikter, då det är en ganska onödig sak att hänga upp sig på. Det finns säkert viktigare saker att ta itu med än att det ska hänga på städnignen om man blir glad och lycklig eller ej.
 
Så hittar du rätt städbolag
 Bara i Stostockholm finns det omkring 1.300 städbolag att välja mellan. Det finns allt från städbolag som städar på byggarbetsplatser, till städbolag som har specialiserat sig på trappstädning. Sedan finns det städbolag som mest erbjuder hemstädning till privatpersoner. De flesta som bor i en bostadsrättsförening (BRF) behöver ett städbolag som kommer och städar de gemensamma utrymmena i en fastighet, och då tillkommer trappstädning i ett sådant uppdrag. Läs mer om städbolaget som tar trappstädning i Stockholm till högre höjder på: http://www.stockholmtrappstädning.se.