Ta hjälp med din fönsterputs

Att putsa ett fönster må se väldigt enkelt ut, men alla som  någon gång gjort det vet också att det är projekt som är betydligt svårare än vad man tror. Det handlar nämligen om att arbetet dels tar väldigt lång tid – varje fönster har trots allt fyra sidor – och ett dels är väldigt svårt att hitta rätt teknik. Gällande det sistnämnda så kan man kortfattat säga att ett smutsigt fönster egentligen är att föredra framför ett rent – men som har en massa vita streck överallt. Man ska dessutom tillägga att fönsterputs i vissa avseenden dessutom är farligt och detta av förklarliga skäl. Står man längst upp i ett höghus i Stockholm och ska genomföra en fönsterputs så innebär också minsta snedsteg och ett fall i bästa fall allvarliga skador och i värsta fall en säker död. Vart vill vi då komma med allt detta?

Jo, att man ska använda professionell hjälp för sin fönsterputs och detta av ovan nämnda skäl i kombination med ett annat: det är nämligen väldigt billigt att i dagsläget anlita en firma för sin fönsterputs – speciellt om man bor i Stockholm. Anledningen till att Stockholm har billig fönsterputs beror helt och håller på att det finns väldigt många företag verksamma inom detta område just där. Det här gör att priserna i sin tur sjunker och att som kund därmed också har en väldigt stor fördel jämfört med en person boende i en mindre stad.

Det som däremot är möjligt oavsett om man bor i Stockholm eller i exempelvis Kramfors gällande priset för en fönsterputs utförd av ett proffs är att man i dagsläget kan använda sig av en förmånlig skattereduktion.

Använd rut-avdraget

Numera så kan man nämligen – förutsatt att man är berättigad till det, något som enklast kollas på Skatteverkets hemsida – använda sig av rut-avdraget om man behöver hjälp med sina hushållsnära tjänster; till vilket vi räknar en fönsterputs. Detta innebär - kortfattat - att du anlitar en firma för din fönsterputs och får arbetet gjort. Därefter så drar du av halva arbetskostnaden på din deklaration för att sedan få tillbaka beloppet på skatten. Ett väldigt enkelt sätt som dessutom helt brukar skötas av det företag man anlitar och där man således slipper allt som har med pappersarbete att göra.

I dagsläget så behöver man alltså inte stå där och gnugga med en massa tidningspapper eller skev raka för att få fina fönster – allt som behövs är att man lyfter sin telefon och ringer efter en professionell fönsterputsare och detta oavsett var i Sverige man bor.

Vill man använda rut-avdraget för sin fönsterputs så bör man dock passa på; efter nyår så kommer subventionen att halveras och därmed blir det betydligt dyrare. Det är naturligtvis fortfarande prisvärt även efter årsskiftet, men att det ändå är en påtaglig skillnad är ingenting att orda om.