Snart dags för julstädning
 
Tiden går fort när man har roligt, sägs det. Och med tankepå det måste vi alla ha roligt eftersom tiden går så hiskeligt snabbt. Nyss var det midsommar, och hösten verkade aldrig bli riktigt av, och innan vi vet ordet av har julen kommit med stormsteg. Det är bara attt inse att det är så, att julen kommer vare sig vi är förberedda på det eller ej. Det är något med hösten som gör att vi alla blir tröttare.
 
Vi människor klarar mörkret dåligt
 
Kanske det har med mörkret att göra, att vi människor egentligen är skapta för ljus. Och när mörkret kommer är vi skapta till att bara gå in i ett litet ide och krypa fram först när solen har kommit tillbaka. Vi har ju artificiellt ljus, som hjälper någorlunda men inte helt och hållet. Vi klarar ju av att gå till jobbet, jobba en hel dag, men när vi kommer hem sedan är det inte många som orkar göra så mycket mer. 
 
Den tröttheten kan göra det svårt att åstadkomma så mycket mer än det man bara måste. Då kan det blir svårt att städa hemma, trots att man kanske måste det. Städa hemmet, sägs ju vara mycket viktigt. Ända sedan det sändes reportage efter reportage om "lort-Sverige" har det bankats in i oss vikten av ett rent hem. Sedan dess har det nästan blivit en dödssynd att ha ett smutsigt hem. För alla som inte råkar vara batterikaniner kan de glömma att orka städa. Det brukar inte vara nummer ett på måste-listan, om man säger så.
 
Man kan anlita städföretag för storstädningen hemma
 
Orkar man inte, kan man ändå räkna med att någon annan orkar. Det finns många städföretag att anlita för storstädning hemma. I Stockholm det 1000-tals städföretag som man kan anlita för sin storstädning i Stockholm.
Anlitar man ett av dem, får man den storstäding som man kanske behöver hemma. De städar i prinicip allt som finns i ens hem; torkar rent på köksskåp, köksluckor, spis, fläkt, fönsterbrädor, och eventuellt fönster. I badrum tar de bort all smuts i toalett och handfat, inredning, speglar och dusch, eller badkar. De torkar rent allt och dammsuger och moppar golv. 
 
Anlita ett städföretag med städgaranti
 
Det finns bra och så finns det mindre bra städföretag. Om man vill anlita ett seriöst städföretag är det bäst att anlita ett som ger garantier på allt som de städar. Skulle man bli missnöjd med något, kommer de tillbaka och städar om, tills man blir nöjd. Har de sådana garantier, vet man att de ser till att städa ordentligt. Ingen vill väl komma tillbaka och städa om allt. Då är de hellre noga med att städa när de ändå är på plats. Läs mer här om ett sådant.