Svårt att städa trappor?
 
Enligt en forskare sm heter Fanny Ambjörnsson är städning ofta en orsak till konflikter mellan par i Sverige. Hon är både antropolog och genusforskare vid Stockholms universitet och har forskat om hur vi städar och hur vi förhåller oss till städning. Hon har intervjuat och frågat mer än 100 människor om när och hur vi städar, och vad vi tänker när det kommer till städning. Att städa är ett evighetsarbete, som aldrig tar slut. Och när vi en gång är färdiga med städningen, är det snart dags att göra om hela arbetet.
 
Kvinnor städar allt mindre
Inte helt överraskande fann hon att det är stor skillnad mellan män och kvinnor när det kommer till städning. Över tid har även städningen förändrats mellan könen. Kvinnor städar mindre än förut, och det att kvinnorna allt mindre städar, kan ofta leda till konflikter mellan könen. Så vad vore lösningen om kvinnor städar mindre? Borde männen städa mer? Om männen är ovilliga att städa, kvarstår ju konflikten mellan könen, och ingenting har ju förändrats. Om inte männen vill städa mer – hur kan man i så fall lösa konflikten om städningen?
 
Anlita fler städföretag!
Här måste vi rekommendera famlijer som har konflikter som städningen, att i allt högre grad anlita professionella stäbolag som kommer och gör den viktiga hemstädningen så att inte städningen blir en onödig belastning mellan könen. Det behöver inte leda till konflikter, då det är en ganska onödig sak att hänga upp sig på. Det finns säkert viktigare saker att ta itu med än att det ska hänga på städnignen om man blir glad och lycklig eller ej.
 
Så hittar du rätt städbolag
 Bara i Stostockholm finns det omkring 1.300 städbolag att välja mellan. Det finns allt från städbolag som städar på byggarbetsplatser, till städbolag som har specialiserat sig på trappstädning. Sedan finns det städbolag som mest erbjuder hemstädning till privatpersoner. De flesta som bor i en bostadsrättsförening (BRF) behöver ett städbolag som kommer och städar de gemensamma utrymmena i en fastighet, och då tillkommer trappstädning i ett sådant uppdrag. Läs mer om städbolaget som tar trappstädning i Stockholm till högre höjder på: http://www.stockholmtrappstädning.se.
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress