Snabba tips när du ska anlita hemstädning
 

Att anlita en firma för hemstädning första gången, kan kännas svårt. Trots allt ska du hitta någon du känner tillräckligt förtroende för, så att du utan problem kan låta denne vistas i ditt hem när du inte är där, samt ha tillgång till dina hemnycklar. Bor du i exempelvis Upplands Väsby i Stockholm har du säkerligen flera alternativ att välja mellan – bor du i en liten ort får du noga granska de få alternativ som finns. Här ger vi ett par tips som är bra att ha i åtanke när du ska anlita hemstädning för första gången.

Hör med vänner och bekanta

Det här är troligen det bästa sättet att hitta en städfirma. Du bör kunna lita på att

  dina vänner är objektiva i sin bedömning av städfirman. Om de inte är bra, har de inget intresse av att rekommendera firman till dig. Det här i motsats till annonser, där man vet att de har ett klart intresse av att försköna bilden av sig själva. Det behöver nödvändigtvis inte vara så – men motivet finns där. I Upplands Väsby finns exempelvis denna kompetenta och serviceinriktade firman: hemstädningupplandsväsby.se

Stirra dig inte blind på omdömen

Visst, omdömen och recensioner kan vara hjälpsamma, men det är viktigt att ta dem med en liten nypa salt. Söker du till exempel på ”hemstädning Upplands Väsby recensioner” kan du möjligen få en helhetsbild. Eftersom Upplands Väsby ändå har ett ganska stort tjänsteutbud, kommer du att få fram ett antal firmor med omdömen omkring sig. Om en firma i Upplands Väsby då har ett fåtal negativa omdömen är det inget att hänga upp sig på. Om de däremot enbart har negativa omdömen är det en varningsflagga som inte bör ignoreras.

Tänk även på underlaget. Hur många är det som gett sitt omdöme? Om det enbart är ett fåtal anonyma recensioner, är det enkelt för exempelvis en illvillig konkurrent att iscensätta detta. Använd omdömen och recensioner för att få en helhetsbild – men var kritisk och dra inte för stora slutsatser, särskilt om underlaget är litet. 

Erfarenhet

Om ett företag har varit igång länge, är de troligtvis duktiga på det som de gör. Särskilt mindre städfirmor lever i hög grad på sitt rykte. Om de utförde dålig hemstädning skulle de knappast vara kvar på marknaden särskilt länge – så låg är inte tillgången på städfirmor. Titta även på deras bolagssiffror. Är det ett välskött företag som uppvisar goda tal? Det är också ett tecken på att de vet vad de sysslar med.

Flexibilitet

Många anser att en bra städfirma är flexibel. Kanske vill du inte bara ha hemstädning, utan även gräsklippning? Titta på vilka tjänster som erbjuds och fråga hur flexibla de är med detta. Som kund till en städfirma kan man ibland ha ganska specifika behov – och en bra städfirma kan möta många av dessa. Klart är att tjänsteutbudet varierar mellan olika firmor – och att det kan vara avgörande för den enskilda kunden.

Titta även på…

•     Vilka rengöringsmedel och vilken utrustning firman använder.

•     Villkor.

•     Vad som händer om något går sönder under städningen.