När du behöver använda en sopmaskin
 
Arbetar du med att städa stora ytor? Ju större yta som du behöver rengöra, desto större sop- eller städmaskin bör du använda. Det finns sopmaskiner av olika storlekar och funktioner.  De flesta är sådana som har både dammsugare och rengöring i en och samma maskin. Då går det relativt snabbt att städa även stora lagerlokaler, korridorer, butikslokaler eller vad det nu är som man ska städa.
 
Vissa ska köras som vanliga bilar
 
Det finns maskiner där man kan infoga golvboningsmedel om man behöver det. Vissa sopmaskiner går även att köra som en hel bil. Då gäller det att man kan köra sopmaskinsbilen och inte kör på människor eller inredningar. Sedan finns det de slags sopmaskiner som är så stora att man ska rengöra gator, gångbanor och till och med vägar med dem. Då arbetar man ju förstås utomhus och kör på vägen och sopar upp sand och skräp som ligger på gatorna.
 
Brukar vara vårtecken när sopbilen kommer
 
Det brukar vara ett riktigt vårtecken för de flesta när de hör och ser sopbilen komma körande på gatorna för att ta bort all sand som man har använt under vintern. När det är dags att få bort all sådan sand, då vet man att våren är på väg. Även om det skulle komma lite snö senare är det ändå inte så mycket snö så att det krävs mer sand för att bilarna ska kunna köra. Här kan du läsa mer om sopmaskiner.