Hur kan man få städning med kvalitet?
 

Söker du efter ett städbolag som är seriöst och bra för dig? De flesta vet många roligare saker att göra än att städa hemma. Den som är social, vill nog hellre umgås med sina vänner, familj, släkt och grannar, eller hur? Den som är sportig kanske hellre vill spendera tid i gymmet, i ridstallet bland alla hästar, eller i joggingspåret. Den som är filmintresserad, kanske hellre går på bio eller tittar på sin favoritfilmer hemma än greppar dammsugaren och golvmoppen. 

Som tur är finns det de som gärna städar hemma hos oss. Bor man till exempel i Nacka finns det omkring 1.300 städbolag i hela Storstockholm att välja mellan. Vilket ska man välja bland alla dem? Här anser vi att det finns stora skillnader mellan dem som är seriösa och de som inte är det. Därför listar vi några av de kriterier som skiljer dem åt.

Priset

Man ska inte bara titta på priset när man väljer en städfirma som kommer hem till en och städar. Är det ett bolag som är mindre nogräknade när de städar, får de till sist inte så många uppdrag. Då är priset det enda som de kan konkurrera med. Glöm inte att man får det man betalar för. Ett lågt pris betyder oftast att det är en städfirma som inte är så noga när de städar. 

Kvaliteten på städningen

Det finns de som är noggranna när de städar. Det är väl det som är hela meningen med städningen; att det ska bli rent, eller hur? Om man betalar för ett städföretag som kommer hem till en och städar, vill man väl att det ska rent och städat ut efter att de varit där, eller hur? Är de duktiga, är det fler som vill ha deras tjänster och de kan därmed ta mer betalt. Som sagt; man får vad man betalar för. Att bara titta på priset är ju ganska kontraproduktivt, eller hur?

Seriösa arbetsgivare

Man kan se på att ett städbolag är ett seriöst sådant, utifrån hur de behandlar sin största tillgång; städarna. Tar man in folk från andra länder, och inte lär dem hur de ska städa, så kanske de heller inte får särskilt bra betalt. Städare som inte får bra betalt, är ofta missnöjda. Missnöjda städare är inte benägna att städa särskilt bra. Då kan man välja endast företag som har kollektivavtal för sina städare.

Miljövänliga rengöringsmedel

Att ett företag är medvetna om miljön är allt viktigare för många av oss. Det  är så viktigt att vi alla väljer det miljövänliga alternativet framför det som inte är det. Har man barn hemma är det ännu viktigare att städbolaget inte går genvägen till ett rent hem och använder sig av starka kemikalier.

 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress