Viktigt med butiksstädning i Stockolm
 
Det är ju så viktigt med rena butiker, särskilt i storstäderna där det finns många människor. Det virvlar mer bakterier där det finns många människor, som bekant. Särskilt tydligt blir det när många människor trängs på en mindre yta. Då är det lättare att man smittas av otrevliga bakterier, till exempel när människor fingrar på samma varor. Är det då någon som är förkyld och kanske råkar nysa invid grönsaksdisken, eller bland frukterna. När sedan nästa person kommer och plockar med sig av tomater och gurka, äpplen och päron, då tar man med sig hem de smittade frukterna och grönsakerna. Sedan, om man itne sköljer frukten och grönsakerna har man tagit med sig smittan hem och dessutom smittat alla som äter av frukten och grönsakerna. Just bra, eller hur? Lagom till semestern och andra trevligheter är hela familjen plötsligt förkylda. Nej, då är det bättre med rena butiker, och att man hela tiden skyddar grönsakerna och frukten från sådana som smittar ner andra.
 
Smittan kommer också på dörrar
På samma sätt är det med dörrar och dörrhandtag. Har någon som bör på en smitta – man behöver inte ens själv vara sjuk – och tar på dörren eller dörrhandtaget, så har nästa som kommer och tar på samma handtag, smittad. Och så sprids smittan vidare till nästa person och nästa. Vän av ordning kanske opponerar sig då med att alla bör se till att ha en hög motståndskraft så att man inte insjuknar. Jo, men det är även butiksägarens ansvar att se till så att butiken sprider så lite som möjligt. Då bör butiksägaren se till att rengöra dörrar och dörrhandtag, alla diskar och platser där människor gärna fingrar på varorna, som till exempel i grönsaks- och fruktdisken. Ju renare butik, desto mer hygienisk är en sådan.
 
Så bör en butiksstädning gå till
Alla ytor i en butik borde rengöras. Det gäller golv, väggar och alla diskar. Även om det finns kölappar. Det är särskilt viktigt just där människor lägger sina händer, som till exempel på korgar, kundvagnar och kassan, där man lägger alla varor. Sedan är det viktigt att alltid tvätta händerna när man har varit i en butik. Gör man det ser man samtidigt själv till att bakterierna som man har fått under butiksbesöket försvinner. I övrigt är det mycket viktigt att den som städar butiken först torkar alla nämnda ytor med något rengöringsmedel och en ren trasa. Sedan bör städaren även moppa hela golvet så att man får bort allt damm som samlar sig på golvet. Det är inte bra att ha, alls. Alla skräpkorgar bör tömmas och speciellt alla handtag måste rengöras varje dag. Här kan man läsa mer om butiksstädning i Stockholm.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress